Over ons

Even voorstellen
Anne May

Ik werk als onderzoeker al sinds 2003 op het gebied van Leefstijl (in het bijzonder bewegen) en kanker. Samen met collega’s heb ik reeds meerdere grote interventiestudies uitgevoerd waaruit bleek dat bewegen na de diagnose kanker positieve effecten heeft op bijvoorbeeld de fitness en vermoeidheid. Naast mijn wetenschappelijke studies, zet ik me in voor de implementatie van de positieve onderzoeksresultaten met betrekking tot bewegen en kanker in de praktijk zodat zoveel mogelijk patiënten ervan kunnen profiteren.

Evelyn Monninkhof

Ik ben sinds 2003 werkzaam in het UMC Utrecht en houd me als epidemioloog (onderzoeker) bezig met lichaamsbeweging, overgewicht en kanker. Al van jongs af heb ik een passie voor sport en bewegen, vandaar ook mijn interesse in dit onderwerp.

Het oncoFITness project is een mooi vervolg op de wetenschappelijke studies naar het effect van trainen bij mensen met kanker. Het is voor mij een uitdaging om dit project tot een succes te maken, zodat in de toekomst meer mensen met kanker de positieve effecten van trainen mogen ervaren!

Anouk Hiensch

‘Sinds 2017 ben ik werkzaam als promovenda (onderzoeker in opleiding) in het UMC Utrecht. Ik doe daar onderzoek naar de mechanismen die ten grondslag liggen aan de positieve effecten van bewegen op kanker-gerelateerde vermoeidheid.

Tijdens mijn bachelor Gezondheidswetenschappen ben ik mij gaan interesseren voor het onderwerp bewegen bij kanker. Er zijn steeds meer patienten die de diagnose kanker krijgen, de ziekte langer overleven en daardoor ook langer leven met de gevolgen van kanker. Dat je door iets relatiefs simpels als bewegen zoveel kunt bijdragen aan iemand zijn/haar gezondheidstoestand, is geweldig en door middel van mijn werk draag ik daar graag aan bij.

Met het OncoFITness project brengen we de positieve onderzoeksresultaten dichterbij de patient. Ik hoop dat op deze manier in de toekomst steeds meer mensen met kanker deze positieve effecten van sporten tijdens of na de behandeling kunnen ondervinden!’

Sarjenka van Tol

‘Ik ben Sarjenka van Tol en ik heb in juni mijn afstudeerstage bij het UMC Utrecht voor het OncoFITness project afgerond. Mijn opleiding houdt zich bezig met sport, management en ondernemen. Daarnaast ben ikzelf personal trainer (FitVak A&B en NSCA-CPT) en vind ik sporten enorm belangrijk voor de gezondheid. Ik wil(de) mij graag richten op sporten voor mensen met en na kanker omdat ik het idee heb dat dit enorm waardevol kan zijn voor hen. Dankzij deze interesse kwam ik in aanraking met dit mooie initiatief. Daarnaast heb ik onlangs zelf de cursus tot Fitnesstrainer Oncologie afgerond (www.trainenmetkanker.nl) en hoop ik zo meer te kunnen betekenen voor mensen die met deze nare ziekte te maken krijgen.’